Banka Hesap Numaralarımız

+90 232 435 35 73

info@egebaranet.com.tr

ÇALIŞMA SAATLERİ   08:00 - 20:30

BLOG
Anasayfa Blog Dana Pirzola Nasıl Pişirilir?

Dana Pirzola Nasıl Pişirilir?

23 Eylül 2019

Karşınızda ızgaranın şahı dana pirzola! Pirzola nasıl pişirilir sorusuna yanıt bulacağınız, doğru marine yöntemiyle restorantları aratmayacak dana pirzola tarifi

Dana Pirzola Pişirme Teknikleri


Pirzola dananın sırt kısmından elde edilir ve dana etinin en yumuşak parçasıdır. Bu yönüyle farklı pişirme teknikleriyle çeşitli yemeklerin başrolünde yer alan dana pirzola nasıl pişirilir sorusuna 3 ayrı pişirme tekniği ile cevap veriyoruz.


• Izgara
• Tava
• Fırın


Tekniklerinin tümü için uygun olan dananın bu en kıymetli parçasını dilerseniz taze sebzelerle harmanlayarak fırında pişirebilir, dilerseniz marine ederek tava ya da ızgarada hazır hale getirebilirsiniz. Aklınıza fırında dana pirzola nasıl yumuşak pişirilir etim kuru ve tatsız olur mu sorusu gelebilir. Tavada mühürledikten sonra önceden ısıtılmış fırınınızı uygun ayara getirdiğinizde etinizin sert kalma ihtimali ortadan kalkacaktır. Tavada pişirme tekniğini uygulayacak olanlar tercihini dökümlü tavadan yana kullandığında pirzola lezzetini daha kolay ve hızlı bulacaktır. Sizler için hazırladığımız tarifte ise dana pirzolayı ızgarada pişirecek benzersiz lezzetini damak zevkinize sunacağız.


Püf Noktası:


• Dana pirzola marine işlemi tarifteki en önemli püf noktalardan biri. Zira eti önceden dinlendirip marine ettiğinizde tadına doyamayacaksınız.
• Pişirme esnasında maşa kullanmanız işinizi kolaylaştırdığı gibi etinizin kesici aletler ile su kaybedip sertleşmesinin de önüne geçer.


Malzemeler

• 4 Adet Afiyet Dana Pirzola
• 1 Tatlı Kaşığı Kaya Tuzu
• 1 Çay Kaşığı Karabiber
• Sızma Zeytinyağı


Yapılışı:


• Afiyet Et’ten aldığınız dana pirzolayı derin bir karıştırma kabına alın. Değirmende çekilmiş tuz, karabiber ve sızma zeytinyağı ile marine edip 1 saat dinlendirin.
• Etinizi ayçiçek yağı ile değil sızma zeytinyağı ile marine etmeniz durumunda zeytinyağı etinizin hava almasını önler, et dinlenir ve daha yumuşak olur.
• Izgarada tercihinize göre az, orta ya da pişkin halde pişirdiğiniz dana pirzolanız afiyet olsun…



Bu yazı kere okundu.

DİĞER YAZILAR

Fırında Dana Kaburga

23 Eylül 2019

Dana Sote Tarifi

23 Eylül 2019

Bizi Arayın +90 232 435 35 73

Bizi Arayın +90 232 435 35 73

Haydar Aliyev Cd.No:61/F Bayraklı -İZMİR
+90 232 435 35 73
+90 232 435 35 73
info@egebaranet.com.tr

E-KATALOG

Ürünlerimiz ve diğer bilgilendirmelerimiz için E-Kataloğu inceleyiniz

Ege Baran Et İzmirWebSoft Tüm hakları saklıdır

Ege Baran Et özel olarak doğal mera yemleri ile beslenen ve stressiz ortamlarda büyüyen kesimlik hayvanlarını sizlerin sofralarına getirir.Bu sayede birbirinden leziz ve farklı aromaları olan etler ile sizleri buluşturur.Mutluluk ağızda aroma ile başlayıp bir masal gibi devam eder.

E-BÜLTEN ABONELİĞİ