Banka Hesap Numaralarımız

+90 232 435 35 73

info@egebaranet.com.tr

ÇALIŞMA SAATLERİ   08:00 - 20:30

BLOG
Anasayfa Blog Dana Sote Tarifi

Dana Sote Tarifi

23 Eylül 2019

Et yemeği denince ilk akla gelen fakat etim sert kalır korkusuyla mesafeli yaklaştığınız dana sote ile yakından tanışmanızın vakti geldi.

Et yemeği denince ilk akla gelen fakat etim sert kalır korkusuyla mesafeli yaklaştığınız dana sote ile yakından tanışmanızın vakti geldi. Ziyafet sofralarında hazırladığınız menünün en ağır yükünü üstlenen dana soteyi pişirmenin zannedildiği kadar zor olmadığını gözler önüne seren tarifimizde eti doğru yerden almak, yüksek ısıda mühürlemek gibi önerilerimizin yanında birkaç lezzet sırrımızı da sizlerle paylaşacağız. Şimdi etim bir türlü yumuşak tabiri caizse lokum gibi olmuyor diye iç geçirenlerin derdine çare olacak, kıvamı bir köşede dursun sebzelerin uyumuyla lezzeti doruklara çıkaran dana sote tarifine geçelim. Doğru pişirme tekniği ve püf noktaları kadar önemli olan bir diğer detay elbette etin kalitesi. İşe eti Afiyet’ten alarak başlayalım ve yanında pilav ve cacığı şiddetle önerdiğimiz yemeğimiz için kolları sıvayalım.

Püf Noktası:

  • Dana ve kuzu yağlarından ürettiğimiz ve kokusu alınmış daku yağıyla pişirdiğinizde tadına doyamayacaksınız.

Malzemeler

  • 600 gr Afiyet Dana Sote
  • 3 Adet Sivri Biber
  • 1 Adet Kapya Biber
  • 1 Adet Kuru Soğan
  • 2 Adet Domates
  • 1 T.K Biber Salçası
  • 1 T.K Kemah Tuzu
  • 1 Ç.K Karabiber
  • 1 Y.K Daku Yağı

Yapılışı:

  • İşe öncelikle ustalarımızdan yağsız ve bonfile tarafından olmak üzere 600 gr’lık dana sote alarak başlayın.
  • 1 yemek kaşığı daku yağını önceden ısıttığınız tavada eritin. Üzerine eklediğiniz soğanlar pembeleştikten sonra sivri ve kapya biberleri dahil edin.
  • Mağazamızdan aldığınız 600 gr’lık dana soteyi tavanıza dahil edip birkaç dakika karıştırmadan mühürleyin.
  • Etinizin rengi değiştikten sonra üzerine küp küp doğradığınız domatesleri ve 1 tatlı kaşığı biber salçasını ekleyin.
  • 1 tatlı kaşığı kaya tuzunu ve son olarak 1 çay kaşığı karabiberi ekleyip karıştırdıktan sonra etinizi kısık ateşte lokum kıvamına gelene kadar pişirin.
  • Sıcak sıcak tabağınıza alıp servis ettiğiniz etiniz afiyet olsun…


Bu yazı kere okundu.

DİĞER YAZILAR

Fırında Dana Kaburga

23 Eylül 2019

Bizi Arayın +90 232 435 35 73

Bizi Arayın +90 232 435 35 73

Haydar Aliyev Cd.No:61/F Bayraklı -İZMİR
+90 232 435 35 73
+90 232 435 35 73
info@egebaranet.com.tr

E-KATALOG

Ürünlerimiz ve diğer bilgilendirmelerimiz için E-Kataloğu inceleyiniz

Ege Baran Et İzmirWebSoft Tüm hakları saklıdır

Ege Baran Et özel olarak doğal mera yemleri ile beslenen ve stressiz ortamlarda büyüyen kesimlik hayvanlarını sizlerin sofralarına getirir.Bu sayede birbirinden leziz ve farklı aromaları olan etler ile sizleri buluşturur.Mutluluk ağızda aroma ile başlayıp bir masal gibi devam eder.

E-BÜLTEN ABONELİĞİ