Banka Hesap Numaralarımız

+90 232 435 35 73

info@egebaranet.com.tr

ÇALIŞMA SAATLERİ   08:00 - 20:30

BLOG
Anasayfa Blog Kuzu Pirzola Hazırlanışı

Kuzu Pirzola Hazırlanışı

23 Eylül 2019

Kuzunun but kısmından çıkartılan incik bölümü, yüksek ateşte kızartıldıktan sonra kök sebzeler ile birlikte, fırında ağır ağır pişen et ağızda dağılıyor. Servisinde limon suyuna yer verebilir, yemeğin suyunu bir parça nişasta ile pişirip, sos elde edebilirsiniz.

Kuzunun but kısmından çıkartılan incik bölümü, yüksek ateşte kızartıldıktan sonra kök sebzeler ile birlikte, fırında ağır ağır pişen et ağızda dağılıyor. Servisinde limon suyuna yer verebilir, yemeğin suyunu bir parça nişasta ile pişirip, sos elde edebilirsiniz.

Kuzu İncik Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adetkuzu incik (500'er gramlık)
  • 5 yemek kaşığızeytinyağı
  • 1 yemek kaşığıtereyağı
  • 100 gramarpacık soğan
  • 4 dişsarımsak
  • 2 adetorta boy patates
  • 2 adetorta boy havuç
  • 1 adetkereviz sapı
  • 4 su bardağısıcak su
  • 1 adetdefne yaprağı
  • 1 dalbiberiye
  • 1/2 tatlı kaşığıtane karabiber
  • 1 çay kaşığıtuz


Servisi için:

  • 1/4 demetmaydanoz

Kuzu İncik Tarifinin Püf Noktası

İncikleri bol suda yıkadıktan sonra kızartma işlemi öncesinde mutlaka kurulayın.Arpacık soğanları sıcak suda bekletirseniz kabukları kolayca soyulacaktır.Kemikli ve büyük parça olan etlere mühürleme işlemi yaparken etleri kısa sürede çevirmeyin. Aksi takdirde tencerenin dibine yapışacak ve kolaylıkla ayrılmayacaktır.

Kuzu İncik Tarifinin Pişirme Önerisi

Pişirme işlemini kısık ateşte, güveç tenceresinde ocak üzerinde de tamamlayabilirsiniz.Aromatik tatlardan hoşlanıyorsanız; defne yaprağının yanı sıra fırınladığınız etlere adaçayı ve çubuk tarçın ekleyebilirsiniz.

Kuzu İncik Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kabuğunu soyduğunuz patatesleri ortadan ikiye bölün, havuçları ve kereviz sapını iri parçalar halinde doğrayın. Arpacık soğan ve sarımsakların kabuklarını soyduktan sonra bütün olarak bir kenarda bekletin.
     
  2. Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Kuzu incikleri dikkatli bir şekilde tencereye yerleştirin.
     
  3. Yüksek ateşte, her bir tarafını en az 3 dakika pişirip, bir et çatalı yardımıyla etleri alt üst edin.
     
  4. Mühürlenen etlere, arpacık soğan ve sarımsakları ekleyin. Doğradığınız patates, havuç ve kereviz sapını da katıp etin kendi yağı ve suyunda tüm malzemeyi çevirin.
     
  5. Kök sebzeler, arpacık soğan ve sarımsaklarla kızaran eti, ısıya dayanıklı bir fırın kabına alın.
     
  6. Sıcak suyu fırın tepsisine aktarın. Defne yaprağı, biberiye, tane karabiber, tuz ve etin suyuna bir parça kıvam ve aroma vermesi için tereyağı ekleyin.
     
  7. Fırın kabının üzerini bir parça yağlı kağıt ile sıkıca kapatın. İncikleri, önceden ısıtılmış 190 derece fırında 60 dakika kadar pişirin.
     
  8. Fırından aldığınız kuzu inciklerin pişirme kağıdını kaldırın. Etin üzerine suyundan gezdirin. Sebzeler ile birlikte porsiyon olarak servis tabağına aldığınız kuzu inciği, ince ince doğranmış maydanoz ile servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.


Bu yazı kere okundu.

DİĞER YAZILAR

Fırında Dana Kaburga

23 Eylül 2019

Dana Sote Tarifi

23 Eylül 2019

Bizi Arayın +90 232 435 35 73

Bizi Arayın +90 232 435 35 73

Haydar Aliyev Cd.No:61/F Bayraklı -İZMİR
+90 232 435 35 73
+90 232 435 35 73
info@egebaranet.com.tr

E-KATALOG

Ürünlerimiz ve diğer bilgilendirmelerimiz için E-Kataloğu inceleyiniz

Ege Baran Et İzmirWebSoft Tüm hakları saklıdır

Ege Baran Et özel olarak doğal mera yemleri ile beslenen ve stressiz ortamlarda büyüyen kesimlik hayvanlarını sizlerin sofralarına getirir.Bu sayede birbirinden leziz ve farklı aromaları olan etler ile sizleri buluşturur.Mutluluk ağızda aroma ile başlayıp bir masal gibi devam eder.

E-BÜLTEN ABONELİĞİ